27 Şubat 2009 Cuma

Uğraştık, koşturduk, yorulduk ama değdi...

Aralık ayından düne kadar nefes almadan çalıştık... Yorulduk... hemde fazlasıyla... Zemin karoları, yapıştırıcıları, almanya'dan getirtilen halı, yetmeyen taşlar ve bir kez daha getirtilen transferinde sorun olan karolar, bannerlar, yetmeyen davetiyeler, davetli listelerine son dakika eklenen isimler, yeniden basılan etiketler bla bla bla...
Aksilikler geldimi üstüste gelir derlerdi inanmazdım. Bizzat yaşadım öğrendim... Aksiliklere ilaveten Sanât-çı kaprisi yapan, Sadrazam torunu olan ve görev beğenmeyenler de cabasi tabii.
Haa birde "Vestiyer" yazısı çıktı son dakika. Gerçi sonradan gülme krizine döndü o da ayrı bir durum. Davetliler geliyor ama vestiyer yazısı yok :) Dilruba bana tarif ediyor ben kağıtlara soldan sağa yatay, yukarıdan aşağıya dikey her türlü yazılarla yazıp showrooma gönderiyorum (ofisim başka bir showroomda çünkü) yok bu olmadı, yok boyle diil derken en nihayetinde onuda tamamladık...
Tabii Showroom mobilyası, araçların düzeni için Aykut'un emeği çok çok büyük ama bizimde ellerimize sağlık kuzum...

Bu güzel akşamdan kareler














































Mahşerin 4 atlısı :)













25 Şubat 2009 Çarşamba

İyi ki doğdum :)

Doğumgünü pastası olarak cupcake seçtim. Böyle olsun isterim...Kim yapacak?



24 Şubat 2009 Salı

Müjdeli haber :)

Yelda'mın kızı oluyormuş :)
Tuana'mız geliyor
Boyu 15 cm olmuş
İlk resmide çekilmiş...

tıpkı anasıymiş :)

Minicik sinekler :(

Orkidelerimde minicik sinekler uçuşuyodu dün akşam :( çok sinirliydim zaten hepsini kovdum saksıları camdan dışları çıkartarak...

23 Şubat 2009 Pazartesi

"Dostlarla Haftasonu"

Kızlar geldi. Kahvaltı dedik ama brunch oldu. Şef'in spesiyalinde sucuklu yumurta vardı. Börekler, tartöletler, çaylar, kahveler ve bakılan fallar :p aaa dedikodu da yaptık. Nevra'nın yorumları ve Yelda'nın taklitleri süperdi. Masa da gülme krizine girecek derecede hemde.

Tatlı bir yorgunluk var ama çok çok keyifliydi herşey...


Kızlar iyi ki varsınız...


Şef'in spesiyali (şapka ve önlük bizzat annem tarafından Şef'e özel dikilmiştir.)



































































Bir Gül ile resmim yok yahu :(

20 Şubat 2009 Cuma

Küsmüş :)

26 Şubat'ta Porsche Showroom açılışı için günlerdir davetileri hazırlayıp etiket basıyorum. Dilruba'ya destek için... Taksit taksit gelip isim söylüyor 2 tane daha etiket, 3 tane daha etiket diye başımın etini yiyiyor... aaaaa yeter git başımdan dedim.

Küstü hemen...

18 Şubat 2009 Çarşamba

Şaşırıyorum...

İnsanlar çok çabuk değişebiliyormuş...
Tüm söylediklerini unutup tam tersi şekilde davranabiliyormuş...
Gerçekçi olmayan şeyleri önce eleştirip sonra da görmezden gelebiliyormuş...
Muhabbetinden hoşlanmadıkları, ağız burun kırıştırdıkları kişiler ile sohbetler edebiliyormuş...
İlginç...

16 Şubat 2009 Pazartesi

Harf ve Rakam Şeker Hamuru / Kurabiye Kalıpları

Tesadüf eseri gördüm. Fiyatına bakınca askıda olan son poşeti nasıl kaptığımı hatırlamıyorum :)

2 hafta önce görseydim keşke Burak'ın pastasında kullanırdık harfleri dedim. Birde strafordan yapılmış toplar vardı onlardan da çok aramıştık üzerini şeker hamuru ile kaplayıp futbol topu yapacaktık güya...


Bu harf kalıpları nerde bulduğumu tahmin edemezsiniz... BAUHAUS'ta :) orda oyun hamurları için satılıyor ama kurabiye içinde kullanılır.

Hem alfabesi hemde rakamları var. Polisan'ın kuruluşu Poliart markası ile satışa sunuluyor. 26 harften oluşan poşetler 9,95-TL.

Rakamları yoktu onlardan alamadım ama tekrar gidince bakacağım.


pasta malzemeleri satan yerlere baktım adet ile satılıyor ve çok pahalı.. Kurabiye yapıp satan blog yazarları da sağ olsunlar ser verip sır vermiyorlar. Biliyoruz meslek sırrıda devlet sırrı değil ya bunlar. plastik kalıplar işte.

Alınız efemm ucuza kalıpları... Sevdiklerinizin ismine özel kurabiye yapıp bol bol yiyin..
bi tanede bana gönderin...















İnsanın marifetli bir annesi olursa...


Burada yazmıştım gizli gizli işler, türlü türlü dolaplar çevirdik diye :)

O gün gidip kumaşlara baktık beğendiklerimizden aldık tabii. Kumaşlar sarı lacivert. (Burak'ın doğumgününde kullandığımız örtüler)

Kumaşları görünce çok şaşırdı tabiii, bende Burak'a sürpriz olacak haberi yok dedim bizden daha çok heveslendi. Damadına toz kondurmaz da kendisi... :p

Annem terzi değil ama eli çok yatkındır böyle işlere. Öncelerde Seda'ya etekler dikiyordu.. Sonra kendi evine örtüler, kılıflar dikti.. Ben evleneceğim zamanlarda masa örtüleri, peçeteler, yastık kılıfları dikmişti.

Seda ile sana kumaş alalım dik böyle şeyler.. İnternette veya eşe dosta satarız, hem oyalanır hem de kendi kazancın olur dedik. Deneyelim o zaman dedi...

İster evinize, İster eşinize dostunuza hediye...

İşte Sevim Teyze
http://sevimteyze.pasaj.com/










































Hayalimde ki ofis...



Böyle olsun...

12 Şubat 2009 Perşembe

21 Şubat'ta Eskilere dönüyoruz...

Cumartesi akşamı Studio Live Technik'te 70'lerden 2000'ler Türkçe pop partiye gidiyoruz.. :)
Daha önce 90'lar türkçe pop partiye gitmiş deli gibi eğlenmiştik. Şarkılar çaldıkla çığlıklar; aaaayyy şöyleydi bunun klibi boyle dans ediyorlardı şeklinde yükseliyordu. Akabindede gülme krizleri...

Seda'da bahsetmişti bloğunda detaylardan.. (burada) akşam sona erdiğinde yine yapalım böyle bişey demiştik. 21 Şubat'ı kararlaştırdık gidelim diye ama bu sefer tedbirli gideceğiz... Kıyafetler o dönemlere ait olacak :) :) :)

süper olacak :)

gelmek isteyenler için detaylar ;)

http://www.biletix.com/event.htm?id=KKS18

5 Şubat 2009 Perşembe

Aradım taradım nihayet buldum!

Hazır tartölet tabanı arıyorum kaç gündür. Gitmediğim Carrefour, Metro-Gross kalmadı. Bir Migros'a bakmadım. Bugün oraya bakayım diyordum aklıma pasta malzemesi satan yerler geldi. Ve buldum :) hem fazlasıyla hemde çok ucuza..

Akatlarda bulunan http://www.pastamalzemeleri.com/ 'da tatlı ve tuzlu çeşitleri mevcut. Pakette 75 adet tartölet tabanı var. Fiyatı 18-TL. (Marketlerde 15 adet olanları 4-5-TL. arasında satıyorlardı görmüştüm.) Bahar Hn. ile görüşüp bir paket ayırmalarını rica ettim, sağolsunlar kırmadılar. Bir arkadaşım da gidip aldı ama rüşvet olarak bende isterim banada yapacaksın diyor :))


4 Şubat 2009 Çarşamba

Korkutma...

Ay bayılıyorum herkesi korkutmaya. Özellikle şirkettekileri ama en çok Ülkü'yü birde korkmaya korkan Dilruba'yı...


Aslında dün yazacaktim vakit olmadı pek.

Ülkü ikram görevlimiz. Hepimizin ablası.

Sabah en erken gelen servis bizim ki olduğu için çayı ben demliyorum :) Diğer ikram görevlisi Murat gelene kadar ben herşeyi hazırlamış oluyorum. Ülkü de evi yakın olduğu için yürüyerek geliyor ve 07:55'te kart okutup giriş yapıyor.Kısaca hazıra konuyor.


Dün de...

Çayı demledim gelen gazetelerin eklerini aldım okuyorum. Murat geldi traş olmaya gidecekti "dur gitme Ülkü gelir 5dk. sonra korkutalım" dedim. Dünden razı zaten :) napalım napalım derken. Ben "sen yine tezgahın altına gir saklan gelince belli ederim sana" dedim. Murat'ta " bu sefer daha korkutucu olsun bu siyah şalıda kafama örteyim" dedi. Baktık Ülkü geliyo Murat saklandı. Gelir gelmez Murat yokmu diye sordu tabii. Ben de bozuntuya vermeden bi yandan gazete okuyup "Geldi de traş olmaya gitti. Bak fişleri takmamışlar çayı demleyemedim" dedim. Diyorum ama Murat'ın duyacağı şekilde yüksek sesle. Ülkü cafenin içerisine girdiğinde Murat başında siyah örtüyle fırlayınca Ülkü'nün yüzündeki ifade (nasıl anlatayım bilemedim yok öyle bir tarif), aayyyyyyyy diyerek bağırması ve sandalyeye çökmesi 10sn. içerisinde oldu. Tabiii biz yerlerdeyiizzz. Gülmekten gözlerimden yaş geldi karnıma da ağrılar girdi.


Bütün gün boyunca söylendi bana. Hep bunlar senin başının altından çıkıyor diye.

(Birgünde ben girdim dolaba kapısı aralık bu geldi elini koydu köşeye içeriden eline dokunuyorum. Anaaammm diye bağırıyor ama kaçamıyor)


Ülkübucks...


Ne mi bu...¿


Ben yaptım görünce çok sevindi....


İşte


2 Şubat 2009 Pazartesi

This Friday Holiday Holleeeyyyyy

Gel Cuma geeelll...
Bugünü saymazsan 3 gün işe gelip haftayı tamamlayacağım :)

Cuma izin alınca Cumartesi izinli oluyorsun ;)

Büyük gün öncesi olan Cuma için yapılacak çok şey var. Hazırlıklara başlanacak. Alış-veriş tamamlanacak. Akşam olunca son kontroller yapılacak. Cumartesi sabahı erken kalkılacağı için erkenden yatılacak...

Yetiştirebilirmiyim diye düşününce... Kurtarıcı cümlemi söylüorum.
Panik yok işler hallolurrr....


İyisimi alışveriş listemi gözden geçireyim, alınacakların bazılarını bu akşam alayım.

7 Gece 8 Gün İtalya.. Araba ile Roma’dan Milano’ya… / I.Bölüm

  Zamanında yazmadığım için şimdi tüm seyahatleri arkası arkaya yazacağım.. * Oldukça uzun bir yazı bölümlere ayırdım  7 Gece 8 Gün İtalya.....