5 Aralık 2015 Cumartesi

Gittim, Gördüm - Prag


Beni bu leylekler yoldan çıkartıyor... :)

2014 yılında finans şirketimizin bir yarışması varmış, en çok kredi girişi yapan danışmanlar için ödül olarak seyahat organizasyonu olacakmış. -mış diyorum çünkü yarışmanın olduğundan bi haberim.. Eee tabii kazanmış olduğumun da.

Müdürüm "Hadi iyisin yarışmayı sen kazandın bir kaç şehir söyle birlikte gideceğimiz" dedi. Ben sıraladım.. "Monaco, Nice, Bordeaux, Portekiz..." görmediğim ama görmek istediğim şehirler. Gideceğimiz şehir Prag oldu. Orayı da görmedim iyi oldu diyorum.

Bizim bölgeden Tansu, Deniz ve Olcay ile gidiyoruz.. Sabah'ın 04:30'unda havalimanına gitmek için uyandım. Tansu önce beni sonra Olcay'ı aldı tam saatinde havalimanındayız.. Bu sefer uçağı kaçırma riskim yok!

Gidiş günümüz 12 Kasım. Müdürümün doğum gününe denk gelmesi süper oldu. 2gün thy ile uğraştım ama doğum günü pastasını ayarladım. 38.000feette doğum günü kutlamayı da biliriz...

Havalimanı ve şehir merkezi yaklaşık 20km kadar. Hiç uğraşmayın taksiye binin 50-60tl gibi bir rakam ödüyorsunuz.

Biz 25kişilik grup olduğumuz için otobüsümüz vardı.

Rehberimiz ile tanıştık. Bizi şehir turunda bir tepeden başlatarak şehir merkezine yürüttü. Güneş kaybolduğunda Prag soğuk bir şehirmiş bunu net olarak anladım.

Prag kuzeye yakın olduğu için soğuk bir şehir. Kalın mont şart. İlk 2gün hava güneşli 17-18 derece olunca sevindim rahat rahat dolaştık ama son gün 8derece oldu. DONDUM..!

Prag'ta ulaşım kolay, taksi, Tramvay ve metro her yere ulaşımı kolaylaştırıyor. Savaş'tan etkilenmediği için tarihi binalar hiç zarar görmemiş. Tüm ihtişamı ile göz kamaştırıyorlar. Hem gündüz hem de gece görmenizi şiddetle tavsiye ederim.

"€ bazı yerlerde kabul ediliyor ama mutlaka bir kısım paranızı Kron yaptırın."


Prag'ta

Görün,


  • St. Vitus Katedrali 
  • Astronomik Saat
  • Prag Kalesi
  • Karl (Charles) Köprüsü
  • Old Town
  • Tarihi Kule
  • Dans eden ev
  • Franz Kafka'nın evi (Bahçede işeyen adamlar var demedi demeyin)
  • Wenceslas Meydanı
  • Karlovy Vary
  • Granat Taşından yapılmış mücevherler (Karlovy Vary'de)
  • Havelske Trziste (hediyelik eşya pazarı)
  • John Lennon Duvarı


Yiyin/İçin,


  • Her türlü et (pek et sevmeyen ben bile yedim)
  • Patates (her türlüsü bol bol var haşlama, kızartma)
  • Trdelnik
  • Karlovy Vary'de kağıt helva - çok çeşit var biz fındıklı olanı seçtik (bizim kağıt helva ile alakası yok  beklentiniz yüksek olmasın)
  • Bira, Şarap

Bizim programımız belli olduğu için restaurant seçme şansımız olmadı, öğle yemeği için Mlynec Restauranttaydık. Karl Köprüsünü gören balkonu çok şahane.. Yemekleri de oldukça lezzetliydi. Tatlı enfesti..

Akşam da bir Brezilya restaurantına gittik. Ambiente Restaurante Brasileiro...! Et sevenler için şiddetle tavsiye ederim. Size bir kart veriliyor bir yüzü kırmızı bir yüzü yeşil. Masada yeşil renk açıksa sürekli et servis ediliyor, kırmızı renk açıksa servis verilmiyor. Ben açık büfeden salata, zeytin, suşi aldım. Sonra etlerin tadına baktım. Bizim ekip benim etleri de yedi :)

2.Gün Karlovy Var'ye gittik öğle yemeğini, Grandhotel Puup'ta yedik. Yine et vardı ben yemedim :) biraz salata yiyip, Tiramisuya direkt geçiş yaptım.

2.gün akşam Krcma U Pavouka'dayiz. Görsel showları ambians çok çok iyiydi.. Orta çağ zamanlarından konsepti hakim. Yemek için tercih etmeseniz bile bi görün derim.

Gece hayatına geleyim.. O yorgunluk üzerine gece kulübe gidip tepinemedim.. Yaşlanıyorum sanırım. İkinci akşam yemek sonrası çıktık James Dean Bar'a gittik. İki saat kadar kaldık ben sıkıldım başka yere geçelim dedim, Tansu ve Deniz ile çıktık diğerleri kaldı. Otele mi dönelim başka bir yeremi gidelim diye karar veremedik hadi otele gidelim dedim. Otele döndük.. Lobbyde hem laflarken son kalan kronlarımızı harcayalım casinoya gidelim fikri çıktı. gittik az kayıpla kumarda oynadım.

Sabah kahvaltı sonrasında, Segway turumuz vardı. Tüm şehri segway ile dolaştık.  2 saatte bitti daha önce Antalya'da otelde kullanmış olmanın faydası ile hiç çarpmadan turu bitirdik.

Son gün öğlen yemeğini İtalyan Restaurantı Kogo Ristorante Havelska'da yedik. Somon can'dir diyorum.. Tiramisu sevenler derneği kuracağım. İtalyan yemeklerini asla geri çevirmem...!


Unutmadan Karlovy Vary'de granat taşı Prag şehir merkezine göre biraz daha uygun fiyatta. Ben üç tane gümüş üzerine monte edilmiş taşlardan tasarlanmış kolye ucu aldım. Mağaza sahibi Türk :)

Ahmet YAZICI ve ortağı Mehmet GÜLER

BADE
Stara Louka 46
360 01 Karlovy Vary
Tel : +420 353 997 037
Mob : +420 776 441 061
E-Mail : m_guler61@hotmail.com


Kısa bir seyahat bile olsa tadı damakta kalanlardan oldu Prag... Tekrar geleceğim dedim...

Adresler ve fotoğrafları da ekleyelim.

Mlynec Restaurant
Novoneho Lavka 9 11000 Prague
Tel: +420 277 000 777
Web : www.mlynec.cz

Ambiente Restaurante Brasileiro
Na Prikope 22
Tel: +420 221 451 200

Krcma U Pavouka
Celetna 595/17 Prague
Tel: +420 224 829 110

Kogo Ristorante Havelska
Havelska 499/27
Tel: +420 224 210 259

James Dean Prague
V Kolkovne 922/1 Prague
Tel : +420 606 979 797




38.000 feet'te doğum günü kutlamasını da biliriz... 

St. Vitus Katedrali 


Karlovy Vary

 Karl Köprüsü
Dans Eden Ev 

Gece Old Town


Karl Köprüsü 

Selfie çekmek onun işi 

Deniz eksik diyecektim ama arkada kendine fotoğraf çekiyor

3'ü gülerken 1'i ciddi 

Mylnec'te Tatlı

Çakma Kağıt Helva 

Segway Turu'na çıkmadan 

 Instagram'da paylaşmıştım... Artık Gerisini yayalar düşünsün...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

7 Gece 8 Gün İtalya.. Araba ile Roma’dan Milano’ya… / I.Bölüm

  Zamanında yazmadığım için şimdi tüm seyahatleri arkası arkaya yazacağım.. * Oldukça uzun bir yazı bölümlere ayırdım  7 Gece 8 Gün İtalya.....